Βιογραφικό

Η ΠΑΥΛΟΣ Μ.ΚΑΛΛΙΓΑΣ Ι.Κ.Ε., είναι αρχιτεκτονική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα από το 1974. Συμμετέχει σε αυτή, μια ομάδα από άρτια καταρτισμένους αρχιτέκτονες μηχανικούς και πολιτικούς μηχανικούς, με εκτεταμένη εμπειρία σε ένα ευρύ πεδίο κατασκευών, όπως ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια, ξενοδοχεία, μουσεία, πισίνες, γραφεία, αποκαταστάσεις διατηρητέων κτιρίων.

Στις υπηρεσίες που παρέχει περιλαμβάνεται η πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη ,

η μελέτη εσωτερικού χώρου και εξωτερικού ,περιβάλλοντος χώρου και ο σχεδιασμός επίπλου.

Κάθε μελέτη αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με την ιδιαιτερότητά της και τις απαιτήσεις του πελάτη, ως προς το κτιριολογικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό.

Κατά την διάρκεια της αρχιτεκτονικής μελέτης και επίβλεψης του κάθε έργου, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευαστική λεπτομέρεια, στην λειτουργικότητα και την αισθητική του. Παράλληλα ο μελετητής ενσωματώνει σε αυτό επιρροές που δεν ακολουθούν ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά λαμβάνει προσεκτικά υπόψη, τόσο το χώρο και τους όγκους, όσο τα χρώματα ,τα υλικά και τις υφές.

 

Ο ΠΑΥΛΟΣ Μ. ΚΑΛΛΙΓΑΣ - Αρχιτέκτων Μηχανικός, αποφοίτησε από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών (E.N.S.B.A) στο Παρίσι. Είναι εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μέλος στα διοικητικά συμβούλια τοπικών και διεθνών κοινοτήτων.

Έχει κερδίσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ενώ η δουλειά του έχει δημοσιευθεί πολλαπλά, κατά την διάρκεια της καριέρας του, σε διάφορα περιοδικά αρχιτεκτονικής, κατασκευών και design.

Ο Παύλος Μ. Καλλιγάς έχει  αποκαταστήσει, μεταξύ άλλων ,έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών διατηρητέων και ιστορικών κτιρίων . Σημαντικά έργα σε αυτό τον τομέα είναι το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης ,και το Μουσείο Ν. Χατζηκυριάκου -Γκίκα, παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη, επίσης το Μουσείο Κανελλοπούλου στην Πλάκα και το Μέγαρο Όθωνος Σταθάτου.

ΠΑΥΛΟΣ Μ.ΚΑΛΛΙΓΑΣ