Αποκατασταση διατηρητέου βυρσοδεψείου και μετατροπή σε κτίριο γραφείων

 Στο κέντρο της Αθήνας ,σε διατηρητέο κτίριο  του 1930  ,διαμορφώθηκαν τα γραφεία εμπορικής εταιρίας  .Το κτίριο στέγαζε το βυρσοδεψείο Σίμου, μέχρι την περίοδο της επισκευής του .Πολλά απο τα μηχανήματα του μετά απο καθαρισμό και επισκευή παρέμειναν στον ανακαινισμενο  χώρο σαν ανάμνηση της παλαιάς λειτουργίας.

   Η  παλαιά οροφή αποξηλώθηκε και κατασκευάστηκε εκ νέου αφού έγινε ξανά σχεδιασμός- στατικός υπολογισμός της και πλήρη μελέτη στεγάνωσης  και θερμομόνωσής της. Στην οροφή ανοίχτηκαν θυρίδες για την είσοδο του φωτός ,αφου το ιδιαίτερα μεγάλο μήκος του κτιρίου το έκανε σκοτεινό σε ορισμένα σημεία . Ενώ η  δημιουργία εσωτερικού κήπου απαιτούσε ιδιαίτερα έντονο φυσικό φωτισμό .

    Η ελευθερη τοποθέτηση των γραφείων στο χώρο ,επέβάλε τον μεταξύ τους διαχωρισμό με ελαφρά γυάλινα χωρίσματα που οριοθετούν τις λειτουργίες , χωρίς να δεσμεύουν το ανθρώπινο μάτι απο το να κινείται ελεύθερα στο χώρο.   

Τόπος
Μοσχάτο
Έτος που ολοκληρώθηκε
2001
Υπηρεσίες
Μελέτη και επίβλεψη
Κατάσταση έργου
Ολοκληρωμένο